Băncile americane, din nou în vizorul autorităţilor. 40 de state americane investighează preluările caselor ipotecate de către bănci

Autor: Adrian Voicu 10.10.2010

Procurorii generali a peste 40 de state din SUA vor anunţa o anchetă comună în privinţa metodelor prin care băncile au intrat în posesia locuinţelor clienţilor care nu au mai putut să îşi achite creditele ipotecare, informează Bloomberg.

Conform unui oficial, anunţul va fi făcut marţi, procurorul general al statului Iowa, Tom Miller, ocupându-se de această acţiune.

Conform agenţiei de presă, în urma acestei acţiuni băncile vor fi obligate să prelungească perioadele de graţie înainte de preluarea proprietăţilor ipotecate. Vineri, Bank of America a fost prima bancă care a decis să stopeze operaţiunile de preluare în toate cele 50 de state.

Ancheta vine după ce tot mai multe dovezi au indicat că băncile ipotecare s-au folosit de acte juridice false pentru a scoate creditorii din casele ipotecate. Astfel, procurorul general al statului Ohio, Richard Cordray a fost primul care a dat în judecată o companie ipotecară, acuzâng angajaţii Ally că au semnat şi au depus documente false pentru a convinge pe judecători să accepte preluarea ipotecii de către bancă.