Grevă la şantierul naval Daewoo din Mangalia: 3.000 de angajaţi au oprit lucrul

Ziarul Financiar 11.10.2010

Aproximativ o treime din cei peste 3.000 de angajaţi ai şantierului naval Daewoo - Mangalia au declanşat, luni, greva generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de refuzul administraţiei de a le accepta creşterea salarială solicitată, scrie Mediafax.

Sindicaliştii din cadrul companiei Daewoo - Mangalia Heavy Industries (DMHI) SA au reluat, luni, greva pe termen nelimitat declanşată în luna iunie a acestui an şi oprită după ce Tribunalul Constanţa admisese solicitarea conducerii societăţii şi declarase acţiunea ca fiind ilegală.

Ulterior, sindicatul "Navalistul" a atacat hotărârea la Curtea de Apel Constanţa, care le-a dat dreptate protestatarilor.

"În data de 23 septembrie instanţa Curţii de Apel ne-a admis cererea şi a anulat decizia tribunalului care declarase greva ca fiin nelegală", a declarat, luni, liderul sindicatului "Navalistul" din cadrul DMHI SA, Marin Florian.

El a precizat că salariaţii au intrat din nou în grevă generală pe termen nelimitat şi au aceleaşi solicitări ca şi la începutul verii, adică o majorare salarială de 300 de lei, precum şi semnarea unui nou contract colectiv de muncă, valabil până la sfârşitul anului 2011. Citiţi mai mult despre greva de la şantierul naval Daewoo - Mangalia pe www.mediafax.ro