UPDATE: Copos a cumpărat pachetul de 3,4% al Ana Hotels pentru 1,4 milioane de euro de la Ministerul Turismului, fiind singurul care a depus ofertă

Autor: Mirabela Tiron 13.10.2010

Licitaţia pentru vânzarea pachetului de 3,4% din compania Ana Hotels, organizată astăzi la ora 14 de către Ministerul Turismului şi Dezvoltării, a fost câştigată de omul de afaceri George Copos, singurul care a depus o ofertă pentru preluarea pachetului de acţiuni şi proprietarul majoritar al Ana Hotels. "Am plătit 1,4 milioane de euro pentru pachetul scos la vânzare de minister", a spus Copos.

Deşi caietele de sarcini au fost cumpărate de două persoane fizice, Vasile Mihalcea şi Adriana Elena Cioc, şi de două persoane juridice, compania Gres Real Estate şi compania Ana Hotels, pentru pachetul minoritar de acţiuni scos la vânzare de minister doar Ana Hotels a depus ofertă.

Compania Ana hotels include hotelurile de cinci stele Athenee Palace Hilton, Crowne Plaza din Capitală, dar şi trei hoteluri la munte şi două la mare, care cumulează 1.000 de camere. Compania a rulat anul trecut afaceri de 25,5 milioane de euro, în scădere cu 37% faţă de anul trecut şi un profit de 230.000 de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului şi declaraţiilor omului de afaceri.