Boc: Prin legea salarizării vor fi recuperate în 2011 sumele pierdute prin diminuarea cu 25%

Autor: Magradean Vasile 15.10.2010

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că Legea salarizării bugetare va consacra, în 2011, o recuperare a sumelor de bani pierdute prin diminuarea cu 25 la sută, iar dacă va exista o creştere economică mai mare decât cea prognozată se va putea discuta şi despre alte creşteri salariale.

Boc a declarat, la Cluj, că formula finală a legii este în negociere, dar că aceasta prevede creşterea salariului minim şi va duce la o recuperare a sumelor pierdute în iulie, informează Mediafax Business.

"Legea va consacra o recuperare a sumelor de bani pierdute prin diminuarea cu 25%. Formula finală este în negociere, salariul minim care este acum de 600 de lei va creşte şi se va recupera o sumă importantă din ceea ce bugetarii au pierdut în iulie. Oferim cât poate ţara. Dacă vom avea o creştere economică mai mare discutăm şi despre alte creşteri salariale", a spus Boc.

Acesta a spus că, potrivit datelor FMI şi CE, România va înregistra anul viitor o creştere economică între 1,5% şi 2%. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.