Lazea: Cred că sunt multe proiecte cu fonduri europene făcute la comandă, ca să iasă bine la număr

Ziarul Financiar 18.10.2010

Diferenţa dintre contractele semnate şi plăţile efectuate pentru proiecte cu finanţare din fonduri UE este "uriaşă", a declarat luni preşedintele Consiliului Director al CEROPE, Valentin Lazea, care crede că multe dintre proiecte nu sunt bancabile, ci sunt făcute la comandă, ca să iasă bine la număr, scrie Mediafax Business.

El a explicat că fondurile europene disponibile pentru România se ridică la 8,7 miliarde de euro în perioada 2007-2010, existând proiecte pentru 76% din valoare.

"S-au semnat contracte pentru 64% din valoarea totală. Dintre acestea, plăţile făcute acoperă 12% din totalul valorii. O diferenţă uriaşă între contractele semnate şi plăţi. Nu cred că putem bănui numai birocraţia UE şi de la Bucureşti pentru această discrepanţă. Cred că sunt multe proiecte făcute la comandă, multe dintre ele nebancabile, ca să iasă la număr, de diverse entităţi inclusiv IMM-urile, cu ajutorul consultanţilor mai mult sau mai puţin calificaţi", a spus Lazea, la un seminar organizat de Centrul Român pentru Politici Economice (CEROPE). Citi]i mai mult despre proiectele cu finanţare din fonduri UE pe www.mediafax.biz