Transelectrica absoarbe filiala de mentenanţă Smart petru reducerea costurilor

Autor: Mediafax 18.10.2010

Transportatorul de electricitate Transelectrica (simbol bursier TEL) va absorbi filiala de servicii şi mentenanţă Smart, în cadrul unui proces de fuziune care are scopul de a reduce costurile de mentenanţă şi a creşte siguranţa sistemului energetic naţional.

"Se estimează un plus de rentabilitate pe piaţa serviciilor de transport de electricitate prin eficientizarea activităţii de transport de electricitate şi întărirea siguranţei în funcţionarea reţelei electrice de transport şi a sistemului electroenergetic naţional", se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern eleborat de Ministerul Economiei.

Printre dezavanatajele operaţiunii, Ministerul Economiei enumeră dificultăţi privind transparenţa costurilor şi necesitatea obţinerii autorizaţiilor, atestatelor, cu costuri suplimentare. Transelectrica este controlată de stat, care prin intermediul Ministerului Economiei controlează 73,68%, în timp ce Fondul Proprietatea, unde statul român deţine 44% din capital, deţine 13,49% din acţiunile transportatorului.