Presa se pregăteşte pentru un nou mogul: Rupert Murdoch - fiul

Autor: Radu Racu 22.10.2010

James Rupert Murdoch, fiul magnatului australian care a creat unul din cele mai mari grupuri de media din lume, se pregăteşte să calce pe urmele tatălui său la cârma companiei şi face eforturi majore pentru a-şi demonstra calităţile de lider, scrie Bloomberg.

Australianul de 79 de ani Rupert Murdoch a fost întrebat acum un an cum comentează înţelegerea de 1 milion de dolari pe care unul din ziarele sale londoneze a încheiat-o pentru nişte interceptări telefonice ilegale făcute de reporteri ai publicaţiei. Magnatul ar fi răspuns "dacă s-ar fi făcut o astfel de înţelegere, aş fi ştiut". Se pare că înţelegerea fusese făcută, dar de fiul său, care după cei 14 ani petrecuţi în cadrul News Corp. încearcă tot mai mult să urce spre vârful companiei tatălul său.

"James Murdoch a făcut tot posibilul să iasă din umbr tatălui său", spune Shahid Khan, un consutant pe mass-media.

James Murdoch, în vârstă de 37 de ani, a condus mai mult divizii ale companiei, inclusiv o afacere care acum aduce 20% din veniturile de 33 de miliarde de dolari ale News Corp.

O decizie în privinţa succesiunii la conducerea compniei nu a fost luată încă, pentru că depinde de cât mai poate Rupert Murdoch să ţină frâiele, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Un contracandidat care ar putea fi preferat de board-ul News Corp. ar fi actualul director financiar Chase Carey.