Warren Buffett şi-a ales un succesor surpriză la cârma imperiului financiar

Autor: Radu Racu 26.10.2010

Miliardarul american Warren Buffett a desemnat un manager de fond de investiţii relativ necunoscut ca favorit la preluarea imperiului său financiar Berkshire Hathaway, după ce legendarul investitor de 80 de ani se va retrage, scrie Wall Street Journal.

Todd Combs este managerului unui mic fond de investiţii din Conneticut cu active de doar 400 de milioane de dolari. În cazul în care propunerea lui Buffett va fi acceptată şi de consiliul de admonistraţie al Berkshire, managerul va trebui să gestioneze active de 100 de miliarde de dolari.

Succesorul de la cârma imperiului la Berkshire este unul dintre cele mai "fierbinţi" subiecte de discuţie din mediul de afaceri american. Warren Buffett a declarat anterior că cel mai probabil va împărţi responsabilităţile funcţiei sale în două posturi separate, numind doi succesori, un director general şi un director de investiţii.

Buffett a afirmat însă că nu are planuri să se retragă.

"Combs nu va prelua întreaga activitate de investiţii atât timp cât mai sunt pe aici. Am această poziţie dublă, de director general şi director de investiţii, şi o voi păstra", a declarat Buffett.

Pentru moment, Combs va administra un portofoliu "de o mărime confortabilă", care va creşte treptat în următoarea perioadă. El va fi plătit proporţional cu performanţele investiţiilor în raport cu evoluţia indicelui bursier Standard & Poor's 500.