Ciurezu: Acţionarii Prodplast Imobiliare au arătat că nu vor transferul pe piaţa reglementată

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax 26.10.2010

Adunarea acţionarilor de la Prodplast Imobiliare (PPLI) nu s-a întrunit luni şi marţi din lipsă de cvorum, astfel că firma va rămâne listată, cel puţin deocamdată, pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) de la Sibex, iar majorarea de capital de 25 milioane lei propusă de conducerea firmei nu se poate realiza.

"Nu a fost cvorumul necesar, ieri (luni - n.r.) a fost 11,18% şi trebuia prezenţă de 50%, iar azi (marţi-n.r.) au fost 11,14% şi era nevoie de 33%. Deocamdată nu cred că vom mai convoca o nouă AGA din moment ce acţionarii au arătat că nu sunt interesaţi nici de transferul pe piaţa reglementată, nici de asigurarea unor surse de finanţare. Noi, Consiliul de Administraţie, ne-am făcut datoria şi am convocat AGA, aşa cum a stabilit CNVM. Acum, Comisia să stabilească ce ar trebui să facem, din moment ce acţionarii nu sunt interesaţi să participe la AGA", a declarat marţi preşedintele CA al firmei, Tudor Ciurezu.

El este şi vicepreşedinte CA la SIF Oltenia (SIF5), care deţine puţin peste 18% din acţiunile Prodplast Imobiliare. La data când a fost convocată AGA, deţinerea SIF Oltenia era puţin peste 11%.

Transferul acţiunilor Prodplast Imobiliare de pe ATS pe piaţa reglementată a Sibex era unul dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi, întrucât CNVM a obligat conducerea companiei să convoace AGA pentru stabilirea pieţei pe care va fi listată societatea.

Solicitarea Comisiei a venit în condiţiile în care acţionarii Prodplast Imobiliare au decis în iulie listarea pe ATS, deşi, iniţial, în AGA când a fost decisă desprinderea Prodplast Imobiliare din producătorul de mase plastice Prodplast, în august 2008, s-a hotărât listarea pe piaţa reglementată a BVB. Motivaţia Comisiei a fost că unii acţionari minoritari au rămas în acţionariat după ce în 2008 au fost încredinţaţi că titlurile vor fi listate pe o piaţă reglementată.