PRO TV, afaceri de 109 milioane de dolari la noua luni

Ziarul Financiar 27.10.2010

Compania PRO TV, liderul pietei de televiziune cu toate canalelele sale, a raportat pentru trimestrul III din acest an o cifra de afaceri de 29 milioane de dolari fata de 35,8 milioane de dolari in trimestrul III 2009, ceea ce arata cat de mult este afectata piata locala de advertising din cauza scaderii economice.

Profitul operational(OIBDA-profitul inainte de includerea amortizarilor si deprecierilor) a scazut in trimestrul III 2010 la 4,3 milioane de dolari fata de 9,79 milioane de dolari in trimestrul III 2009.

La 9 luni cifra de afaceri a companiei PRO TV, care include canalele PRO TV, Acasa, sport.ro, PRO Cinema, PRO TV International si MTV, a fost de 109, 75 milioane de dolari fata de 119,9 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut. Profitul operational (OIBDA) la 9 luni a fost de 19,5 milioane de dolari, in scadere de la 38,8 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut.

Rezultatele financiare pentru PRO TV a fost publicate miercuri dimineata de grupul american CME, actionarul companiei romanesti. CME este un grup ce detine mai multe canale de televiziune in Europa Centrala si de Est. La 9 luni cifra de afaceri a CME a fost de 479 milioane de dolari fata de 447 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut. In trimestrul III 2010 afacerile CME au fost de 134 milioane de dolari fata de 128 milioande dolari in trimestrul III 2009. CME detine si studiourile de film Media Pro de la Buftea care au avut o cifra de afaceri de 26,5 milioane de dolari in trimestrul III 2010 fata de 18,5 milioane de dolari in trimestrul III 2009.

" Strategia noastra de a repozitiona CME ca o companiei de media integrata vertical da rezultate. Fata de anul trecut rezultatele financiare de astazi sunt mai puternice. Avand in vedere revenirea pietelor din Cehia, Slovenia si Croatia in trimestrul 4, ne asteptam sa atingem un profit operational de 100-115 milioanede dolari pentru tot anul asa cum am indicat", a declarat Adrian Sarbu, presedintele si directorul executiv al CME.

Grupul american, care este cotat pe bursa americana Nasdaq si pe bursa din Praga, detine canale de televiziune in Cehia, Romania, Slovenia, Slovacia, Croatia si Bulgaria.
Adrian Sarbu, cel care a creat PRO TV acum 15, conduce CME de aproape doi ani. El detine in Romania printre alte active media si Ziarul Financiar.