Bechtel a mai finalizat 10 km din autostrada Transilvania

Autor: Laurentiu Cotu 27.10.2010

Reprezentanţii companiei Bechtel, constructorul american al autostrăzii Transilvania (415 km), au anunţat finalizarea segmentului de 10 km dintre Turda şi Câmpia Turzii pe tronsonul 2B (Câmpia Turzii-Gilău), valoarea lucrărilor ridicându-se la circa 60 mil. euro. Tronsonul 2B are o lungime totală de 52 km, spre finalul anului trecut fiind daţi în folosinţă cei 42 km dintre Turda şi Gilău.

"Săptămâna viitoare vom preda lucrarea reprezentanţilor CNADNR, iar din punctul nostru de vedere se va putea circula fără probleme între Turda şi Câmpia Turzii. Practic, din luna martie au fost demarate lucrările de construcţie a celor 10 km care au mai rămas din tronsonul 2B, lucrările din acest an fiind realizate din surse proprii", a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Sgârcitu, director de comunicare al Bechtel.

Potrivit reprezentanţilor Bechtel, valoarea totală a lucrărilor executate la autostrada Transilvania în acest an se ridică la 90 mil. euro, însă până în prezent compania nu a primit niciun ban de la Ministerul Transporturilor.

"În acest an, pe lângă finalizarea celor 10 km de autostradă dintre Turda şi Câmpia Turzii, am mai efectuat lucrări la amenajarea nodului rutier de la Gilău şi în secţiunea 3C (Suplacu de Barcău-Borş), astfel că valoarea totală a lucrărilor executate în 2010 se ridică la 90 mil. euro. Până în prezent nu am primit niciun comunicat de la Guvern că banii pentru lucrările efectuate în acest an vor fi achitaţi", a afirmat Sgârcitu.

În condiţiile în care Guvernul nu va achita aceşti bani, conducerea Bechtel spune că suma datorată ar putea ajunge, până la finele anului, la 120 mil. euro, luându-se în calcul penalităţile şi dobânzile aplicate. În momentul de faţă Bechtel dispune de 1.200 de angajaţi, după ce în luna mai au fost concediaţi 700 de oameni.

"Nu ştim care sunt planurile Guvernului în ceea ce priveşte viitoarele tronsoane ale autostrăzii Transilvania, fiindcă nu a venit nimeni să discute cu noi despre continuarea investiţiilor la acest proiect. Dacă nu vom mai avea de lucru, vom fi nevoiţi să trecem din nou la concedieri colective", a spus directorul de comunicare al Bechtel.