Profitul net trimestrial al Microsoft a crescut cu 51%, la 5,41 miliarde dolari

Ziarul Financiar 29.10.2010

Profitul net al Microsoft a crescut cu 51% în trimestrul încheiat în septembrie, la 5,41 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 25%, la nivelul record de 16,2 miliarde de dolari, datorită avansului vânzărilor pachetelor Office şi sistemelor de operare Windows, informează Reuters citată de Mediafax.

Creşterea profitului din perioada iulie-septembrie, primul trimestru al anului financiar 2011, reflectă, printre altele, succesul jocului video Halo. Sistemul de operare Windows 7 a fost vândut în 240 de milioane de copii de la lansare, anul trecut.

Investitorii se tem că Microsoft nu se poate adapta pentru a face faţă unor rivali precum Google sau dezvoltării tehnologiei computerelor personale, notează Reuters.
"Opiniile că Windows şi Office sunt pe cale să moară sunt premature. Compania este, încă, o maşină de făcut bani. Motoarele gemene ale Microsoft funcţioneză", a afirmat Colin Gillis, analist la BGC Financial.
Analiştii de pe Wall Street anticipează că vânzările produselor Windows şi Office vor urma evoluţiei cererii pentru computere, ceea ce ar însemna o majorare de 7% în ultimele trei luni ale acestui an.