AIG, pregătită să înapoieze 37 miliarde dolari primite de la guvernul american

Autor: Adrian Voicu 01.11.2010

AIG a anunţat luni că a reuşit să strângă aproape 37 miliarde de dolari din vânzarea a două divizii străine de asigurări şi că va folosi banii pentru plata datoriilor contractate la statul american, informează USA Today.

Gigantul în asigurări a încheiat luni vânzarea companiei American Life Insurance Co. De asemenea, a vândut ALICO către MetLife pentru 16,2 miliarde dolari din care 7,2 miliarde dolari oferiţi cash, iar 9 miliarde dolari în obligaţiuni MetLife.

Încheierea contractului ALICO vine la câteva zile după ce AIG a încheiat o ofertă publică pentru o altă divizie de asigurări, AIA Group, care a adus asigurătorului american 20,51 miliarde dolari.

American International Group a fost una dintre cele mai lovite companii financiare de criza de pe pieţele de credit, primind din partea guvernului american un pachet de susţinere de 180 miliarde dolari. În schimbul banilor, guvernul a primit o participaţie de 80% din companie.

Banii obţinuţi din vânzarea ALICO şi AIA vor fi folosiţi pentru achitarea unei linii de credit venite din partea Federal Reserve Bank a sttului New York.