Atentat cu bombă la Ambasada Elveţiei din Grecia. O altă bombă a fost detonată controlat în faţa Parlamentului Greciei

Autor: Adrian Voicu 02.11.2010

O bombă a explodat marţi la ambasada Elveţiei de la Atena, nefiind raportate victime, au declarat oficiali ai poliţiei elene citaţi de Reuters.

De asemenea, conform Associated Press, poliţia a anunţat că a detonat un pachet suspect aflat într-o dubă de livrări poştale în faţa Parlamentului din Atena.

"O bombă de mici dimensiuni a explodat la ambasada Elveţiei de la Atena, neexistând nicio ameninţare cu bombă înainte", a spus un oficial al poliţiei locale. "Nu avem informaţii legate potenţiale victime", a mai spus oficialul care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Atentatul vine după ce ieri un grup de militanţi de extremă stânga care au vrut să trimită o bombă preşedintelui francez Nicolas Sarkozy şi un pachet similar ambasadei Mexicului din capitala elenă au fost arestaţi.

Poliţia a declarat că una din patru persoane suspecte arestate era membră a unui grup obscur specializat în incendirea birourilor şi locuinţelor politicienilor, Conspiraţia Nucleelor de Foc.

După arestarea grupului, poliţia a identificat ieri un nou pachet la o companie de curierat, acesta fiind adresat ambasadei Olandei.