RCS&RDS a împrumutat 0,2 mil. € de la Unicredit

Autor: Adrian Seceleanu 02.11.2010

RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori de telecom din România şi din regiune, a semnat luna trecută un contract de împrumut în valoare de 0,2 mil. euro cu Unicredit Ţiriac Bank, a şasea mare bancă locală, potrivit datelor publicate de companie pe Ar­hiva Electronică de Garanţii Reale Mo­biliare. Contractul de împrumut a fost semnat pe 5 octombrie, iar suma de
0,2 mil. euro nu include şi dobânzile, comi­sioanele şi celelalte costuri afe­rente cre­ditului, potrivit sursei citate. Con­tactaţi de ZF, reprezentanţii RCS&RDS nu au dorit să ofere detalii despre con­tractul semnat cu Unicredit.

Compania RCS&RDS, care este controlată de omul de afaceri orădean Zoltan Teszari, este cel mai mare ju­cător pe piaţa serviciilor de televiziune din România, cu peste 2,5 milioane de abonaţi şi numărul unu pe internet fix, cu peste un milion de clienţi. Compania este şi numărul doi pe telefonia fixă în România şi este prezentă şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est cu servicii TV, internet şi telecom. Com­pa­nia a lansat servicii de telefonie mobilă şi în ţările UE în care se află cele mai mari comunităţi de români, Spania şi Ita­lia. La finele anului trecut RCS&RDS avea peste 8 milioane de abonaţi în regiune.

Expansiunea puternică a RCS& RDS, care a ajuns la un business de 700 mil. dolari anul trecut, s-a bazat şi pe un credit de 500 mil. dolari de la ING, unul dintre cele mai mari împrumuturi con­tractate de o firmă privată româ­nească. Compania româ­nească a investit în perioada 2007-2009 un miliard de dolari, din care 280 mil. dolari anul trecut.