Udrea: Evoluţia traficului turiştilor depinde foarte mult de evoluţia economiei

Autor: Liviu Iancu 03.11.2010

Evoluţia traficului turiştilor depinde foarte mult de evoluţia economiei, iar dacă aceasta se va stabiliza, turismul îşi va relua creşterea, a spus ieri ministrul turismului Elena Udrea pentru Mediafax.

"Este evident că, pe fondul scăderii salariilor, spre exemplu, prima grijă a oamenilor nu mai este aceea de a pleca în vacanţă. Deci mai depinde foarte mult dacă economia se va stabiliza şi dacă vom avea o speranţă, un aspect pozitiv, pentru că oamenii sunt sensibili la semnale", a spus Udrea.

Ministrul turismului a mai afirmat că imediat ce vor vedea că lucrurile s-au stabilizat, cu siguranţă că românii vor alege să aloce mai mulţi bani pentru vacanţe.
"Sigur, sperăm şi la o creştere, pentru că între timp va intra promovarea pe brand, va intra această campanie, promovarea pe Facebook, pe care contăm foarte mult. Acum, sigur, dăm exemplul Ungariei, ei au reuşit să crească segmentul de turism balnear după 10 ani de investiţii în turismul balnear. Noi avem program de investiţii, de promovare, de doi ani, dar sperăm ca de la anul deja să apară şi rezultate."

În legătură cu o nouă lege a turismului, ministrul Elena Udrea spune că este gata.
"Noi sperăm să putem s-o introducem pe agenda Guvernului săptămâna viitoare. Am găsit o formulă să rezolvăm o mare dorinţă a industriei de turism, să constituim acea entitate care să se ocupe de promovarea turismului. Noi ne străduim de ceva timp cu această lege, însă au fost schimbări permanente. Am aşteptat să vedem şi ce facilităţi fiscale poate acorda statul pentru investitorii în turism. Acum credem că am putea să promovăm această lege", a mai spus ministrul turismului.