Cum a ajuns o ţară să fie invadată din cauza Google Maps

Ziarul Financiar 06.11.2010

În această eră a internetului, în care utilizăm servicii online pentru aproape orice tip de informaţii avem nevoie, încrederea pe care oamenii o acordă acestor servicii poate avea efecte dintre cele mai diverse, iar o eroare aparent inocentă poate avea consecinţe nebănuite, scrie Go4It.

Deşi poate părea amuzant pentru noi, încrederea acordată de un comandant Nicaraguan serviciilor Google Maps, l-a determinat pe acesta să invadeze teritoriul ţării vecine şi să ordone trupelor sale înlocuirea steagului Costa Rican de pe una din clădirile administrative cu unul propriu. Nimeni nu poate spune cu certitudine dacă această invazie este doar opera unui comandant militar prea zelos şi mult prea încrezător în corectitudinea hărţilor Google, sau dacă guvernul Nicaraguan a ales să profite cu bună ştiinţă de o greşeală a Google Maps pentru a hărţui ţara vecină.

În paginile ziarului La Nación, cel mai mare din Costa Rica, comandantul Eden Pastora a pus incursiunea sa militară pe seama trasării greşite a graniţei teritoriale în hărţile Google Maps, eroarea fiind de aproximativ 3000 metri. Mai multe despre "eroarea" pusă pe seama Google Maps citiţi pe www.go4it.ro.