Google blochează accesul Facebook la Gmail

Autor: Magraon Andreea 07.11.2010

Google, cel mai popular motor de căutare din lume, va interzice Facebook, reţeaua de socializare numărul unu la nivel mondial, să acceseze informaţiile utilizatorilor săi, pe fondul rivalităţii din ce în ce mai mari dintre cele două companii, relatează Reuters.

Facebook, care are peste 500 de milioane de utilizatori în lume, le permite acestora să afle ce prieteni folosesc deja reţeaua de socializare cu ajutorul contului de pe serviciul de e-mail al Google, Gmail. Astfel, când o persoană îşi face cont pe Facebook, i se cere să importe lista de contacte de pe Gmail, pentru a vedea care dintre prietenii săi se află deja pe reţeaua de socializare. În timp ce Google a explicat hotărârea de a interzice această practică prin faptul că vrea să protejeze datele personale ale utilizatorilor săi, analiştii sunt de părere că decizia arată o intensificare a luptei dintre gigantul internet şi Facebook.

"Principala luptă pe internet se dă între Facebook şi Google. Acesta din urmă trebuie să evolueze şi să devină un jucător important în sfera socială", a declarat Ray Valdes, analist la firma de cercetare Gartner. Pentru a renunţa la decizia luată, Google a cerut Facebook să permită accesul la datele utilizatorilor săi.