Tableta Samsung, de la 350 de euro în oferta Orange

Autor: Adrian Seceleanu 07.11.2010

Samsung Galaxy Tab, o tabletă PC cu un ecran de 7 inchi (18 cm) care utilizează sistemul de operare Google Android şi care se poate conecta la internet prin reţele Wi-Fi sau de telefonie mobilă, a fost pusă în vânzare de Orange, cel mai mare operator telecom local, la preţuri care pornesc de la 349 de euro.

Cel mai mic preţ, de 349 de euro, este disponibil doar cu un abonament de 35 de euro pe lună, care asigură transfer de date de 15 GB la viteza de 14,4 Mbps, 100 de sms-uri în reţea şi o oră de apeluri video, de asemenea, în reţea. Cu un abonament de 7 euro pe lună, preţul tabletei urcă la 700 de euro.

Tableta, care are o autonomie de peste 7 ore- potrivit producătorului, poate fi utilizată pentru navigarea pe internet, citirea ziarelor şi cărţilor, accesarea reţelelor sociale, vizualizarea filmelor, dar şi pentru transmiterea de sms-uri, apeluri de voce sau video. Tableta cântăreşte 380 de grame şi este dotată cu memorie internă de 16 GB, un card microSD de până la 32 GB şi două camere video.

"Unul dintre principalele avantaje ale tabletei Samsung este dimensiunea. Poţi pune tableta în buzunarul de la sacou şi o poţi folosi ţinând-o într-o singură mână", explică Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange, demonstrând că Galaxy Tab încape cu uşurinţă în buzunarul de la sacou. Oficialul Orange foloseşte pe lângă tableta Samsung şi un iPhone 4 şi un BlackBerry Torch. Utilizatorii din mediul corporatist, asemenea lui Ducarroz, reprezintă doar în parte ţinta Orange prin lansarea acestui nou gadget. "Nu oricine îşi poate cumpăra un smartphone, un laptop şi o tabletă PC", admite Ducarroz.

El insistă însă că dimensiunea tabletei Samsung, considerată de unele voci un dezavantaj în lupta cu liderul pieţei - Apple iPad (9,7 inchi - 25 cm), este în fapt un atu. "Vânzările vor creşte şi pe măsură ce spitalele, spre exemplu, vor începe să le folosească la recepţie sau pentru a gestiona fişele pacienţilor. Totul depinde foarte mult de aplicaţiile care vor fi dezvoltate de producătorii locali de soft pentru tabletă. Companiile vor deveni un client important pentru tablete", crede Ducarroz.