Cele mai importante ştiri pe scurt din business-ul internaţional

Autor: Livadariu Andreea 09.11.2010

Barclays, a treia cea mai mare băncă din Marea Britanie, a înregistrat o scădere trimestrială a profiturilor de 76% din cauza pierderilor suferite de divizia de investiţii, scrie Bloomberg. Profitul înainte de taxe a scăzut în perioada iulie-septembrie la 327 de milioane de lire sterline (379 de milioane de euro) de la 1,36 miliarde de lire (1,58 miliarde de euro) în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ciuda măsurilor de austeritate luate de guvernul britanic, se estimează că în anul 2015 datoria publică Marii Britanii va atinge 10.200 de miliarde de lire sterline (11.821 de miliarde de euro), scrie The Telegraph. În cazul în care economia nu va atinge rezultatele aşteptate, datoriile ar putea fi în următorii ani de aproape şase ori mai mari decât PIB-ul, conform unui raport al PWC.

Preţul aurului a atins un nou record pentru a patra şedinţă consecutivă, în condiţiile în care inflaţia şi criza datoriilor din zona euro i-au determinat pe investitori să se reorienteze spre aur, scrie agenţia de ştiri Thomson Reuters. Aurul a fost tranzacţionat marţi cu 1.414 de dolari pe uncie.

Cancelarul german Angela Merkel atrage atenţia asupra faptului că instaurarea protecţionismului asupra comerţului reprezintă cel mai mare pericol cu care s-ar putea confrunta economia mondială, scrie agenţia de ştiri Thomson Reuters. Merkel a mai spus că ar trebui depuse eforturi pentru a convinge China cu fapte şi cifre despre necesitatea de a adopta o politică corectă a ratelor de schimb ale yuanului.