Stelian Gal revine la Transelectrica: 2011 va fi un an plin de provocări

Autor: Roxana Petrescu 15.11.2010

Stelian Gal, 63 de ani, fostul director general al Transelectrica în perioada 2005-2009, a revenit la conducerea com­paniei naţionale de transport al electri­cităţii, înlocuindu-l din funcţie pe Adrian Băicuşi.

Anunţul oficial al companiei confirmă ştirea publicată de ZF pe data de 26 octombrie.

"Anul 2011 va fi un an care ne va pune în faţa multor provocări. Este extrem de important să identificăm resursele finan­ciare necesare pentru finanţarea investi­ţiilor majore de infrastructură, să imple­mentăm proiectele de interes naţional şi cu impact transfrontalier", spune Stelian Gal.

În 2009, când a părăsit funcţia de director general al Transelectrica, firma avea afaceri de 587,5 milioane de euro şi un profit net de 1,4 milioane de euro.
Preia firma de la Adrian Băicuşi cu afaceri de 432 de milioane de euro şi un profit net de circa un milion de euro în primele nouă luni ale anului.
Problema fondurilor de care are nevoie Transelectrica a mai fost ridicată anul acesta ţinând cont de faptul că doar pentru consolidarea reţelelor în vederea intro­ducerii proiectelor eoliene anunţate în Dobrogea compania are nevoie de circa 250 de milioane de euro.