Acţiunile Impact revin marţi la tranzacţionare după o pauză de 4 luni

Autor: Roxana Pricop 21.11.2010

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri Dan Ioan Popp, revin marţi, 23 noiembrie, la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după ce au fost suspendate în luna iulie, în urma deciziei instanţei de deschidere a insolvenţei.

Firma Romconstruct Ploieşti a cerut Tribunalului Bucureşti insolvenţa Impact pentru o datorie de 1,3 milioane de lei, iar în iulie instanţa a admis cererea de deschidere a insolvenţei, moment în care acţiunile Impact au fost suspendate la tranzacţionare. Dezvoltatorul imobiliar a contestat decizia prin recurs motivând că compania are de recuperat de la Romconstruct datorii de peste 16 milioane de lei.

"Motivul pentru care nu am plătit datoria nu este lipsa resurselor, ci faptul că aveam de încasat de la Romconstruct creanţe mult mai mari, care ar fi trebuit să compenseze presupusa datorie către Romconstruct", au declarat oficialii Impact. Recursul depus de Impact va fi judecat în aprilie 2011.

În luna august, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat provizoriu procedura de insolvenţă a Impact, astfel că acţiunile pot reveni la tranzacţionare. La rândul său, Impact a solicitat Tribunalului Prahova insolvenţa Romconstruct Ploieşti, pentru o datorie de 978.000 de lei. Datoria Romconstruct către Impact reprezintă contravaloarea unor cecuri emise de către firma din Ploieşti în favoarea Impact şi refuzate la plată din cauza lipsei de disponibil, pentru care dezvoltatorul are deja un titlu executoriu.

Dezvoltatorul imobiliar a încheiat primele nouă luni din an cu afaceri nete de 25,67 milioane de lei, mai puţin cu 38% faţă de acelaşi interval al anului trecut, şi cu pierderi de 6,71 milioane de lei. În primele trei trimestre ale 2009 firma a câştigat aproape 792.000 de lei. Veniturile totale ale companiei au fost de 32,3 milioane de lei în primele nouă luni, jumătate din veniturile înregistrate în acelaşi interval al anului trecut.

Ultimul preţ la care s-au tranzacţionat acţiunile Impact a fost de 0,43 lei/unitate, la acest nivel capitalizarea companiei ridicându-se la 87,4 milioane de lei.