Acţiunile Mercedes intră de mâine în ringul bursei de la Bucureşti

Autor: Roxana Pricop 21.11.2010

Investitorii locali vor putea investi în acţiunile Daimler AG, producătorul automobilelor Mercedes, direct de la Bucureşti începând de mâine, 23 noiembrie, după ce conducerea Bursei de Valori a aprobat introducerea la tranzacţionare a titlurilor pe sistemul alternativ ATS.

Producătorul de automobile este listat în prezent la Deutsche Boerse şi Boerse Stuttgart sub simbolul DAI, ultimul preţ de tranzacţionare fiind de 50,74 euro.

Pe piaţa locală, prima zi de tranzacţionare a acţiunilor Daimler va fi 23 noiembrie, iar tranzacţiile se vor realiza în lei. Banca Comercială Română va fi "market maker" pentru acţiunile Daimler.

Acestea vor putea fi tranzacţionate de un număr de 30 de participanţi la sistemul de tranzacţionare al BVB, care au acces din data de 23 noiembrie la ATS al BVB.

"Bursa de Valori Bucureşti (BVB) reuşeşte, în premieră, la 15 ani de la prima tranzacţie, să ofere investitorilor acces direct, prin intermediul platformei proprii de tranzacţionare, la acţiunile unui emitent străin de renume internaţional, fără ca acesta să fie listat la BVB. Este un nou pas în alinierea BVB cu pieţele dezvoltate", a declarat Stere Farmache, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Grupul Daimler este unul dintre cei mai mari producători auto din lume. În primele nouă luni ale anului, afacerile Daimler au crescut însă cu 24%, la 71 mld. euro, grupul raportând un profit net de 3,5 mld. euro. Pe Bursa de la Bucureşti nu este listat în prezent niciun producător auto, după ce Automobile Craiova, compania prin care Ford controlează uzina de la Craiova, a fost delistată anul trecut.