Afacerile cu scaune ale Antares au ajuns la 4 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu 22.11.2010

Compania Antares România, membră a grupului Antares, producător de scaune ergonomice de birou şi fotolii manageriale, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 4,3 mil. euro, valoare apropiată de cea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai recente estimări ale companiei prevăd o cifră de afaceri pentru acest an de 6 mil. euro, în creştere cu 13% faţă de 2009. "Ne bazăm în acest an pe o evoluţie pozitivă a vânzărilor faţă de 2009, influenţată de noile modele introduse în ultimii doi ani în colecţiile de scaune pentru casă, dar şi pe linia de scaune pentru săli de spectacole, teatre şi auditorium", a declarat Laczko Csaba, director general Antares România. Compania deţine două magazine de prezentare a mobilierului în Cluj-Napoca şi Bucureşti şi desfăşoară activităţi de export în Bulgaria, Ungaria şi Austria. În prezent, capacitatea de producţie a companiei este de 1.000-1.200 de scaune pe zi, însă fabrica nu funcţionează la capacitate maximă.

"În următoarea perioadă de timp, piaţa se va afla pe un trend uşor descrescător faţă de începutul anului, situaţie datorată în principal lipsei de bani din piaţă. Principalele probleme cauzate de criză în acest an sunt blocajul financiar, întârzierile de plată, dar şi numărul mare de firme intrate în insolvenţă. În concluzie, vindem mai puţin pentru că ne dorim rată de încasare de 100%", a spus Csaba.

Acţionarii companiei sunt Antares Group cu 90% din acţiuni, restul titlurilor fiind deţinute de omul de afaceri Laczko Csaba. Antares Group are filiale în Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria şi România. Principalii competitori ai firmei pe piaţa internă sunt Mobexpert, Silvarom, Green Forest, Neoset.