Brokerii lui Paşol au strâns 2 mil. lei cu fondul de aur

Autor: Roxana Pricop 23.11.2010

Oferta publică de vânzare de titluri derulată de fondul închis de investiţii iFond Gold, care dă posibilitatea de a investi în proiectele aurifere ale României, a atras peste 2 milioane de lei de la investitori, fiind subscrisă în totalitate cu patru zile înainte închiderii perioadei de subscriere.

Administratorul fondului suplimentează oferta până la limita de 10,1 milioane de lei.

"iFond Gold este primul produs local care oferă acces investitorilor la industria auriferă. Volumul subscrierilor arată că există bani în piaţă. Marea problemă a pieţei de capital este numărul mic de produse care să stârnească interesul investitorilor", a spus Adrian Lupşan, directorul general adjunct al firmei de brokeraj Intercapital Invest, condusă de Răzvan Paşol. Intercapital intermediază oferta iFond Gold.

Circa 60% din banii atraşi în ofertă vor fi plasaţi iniţial în acţiuni ale companiilor Gabriel Resourses (40%) şi European Goldfield (20%), care vor să exploateze marile zăcăminte aurifere din România de la Roşia Montană şi Certej, iar restul în alte proiecte similare din lume. Oferta se încheie luni, 29 noiembrie.

Intercapital Invest a mai strâns anul acesta 8 milioane de lei prin intermediul unui fond care investeşte în Fondul Proprietatea.