SUA trimite una din cele mai mari nave de război din lume pentru manevre militare în Coreea - galerie FOTO

Autor: Radu Racu 24.11.2010

Statele Unite au anunţat miercuri că vor trimite unul din cele mai mari portavioane din flotă, USS George Washington, pentru a participa la manevre militare comune cu Coreea de Sud în Marea Galbenă, după ce marţi Coreea de Nord a lansat un atac de artilerie asupra unei insule populate din sud. USS George Washington este unul din cele zece portavioane din clasa Nimitz, cele mai mari nave de război din lume, cu o lungime de peste 300 de metri (aproximativ trei terenuri de fotbal). SUA va mai trimite pe lângă portavion, patru crucişătoare - USS Cowpens (CG 62), USS Shiloh (CG 67), USS Stethem (DDG 63) şi USS Fitzgerald (DDG 62), conform Wall Street Journal.


Portavionul USS George Washington:


Lansarea la apă: iulie, 1992
Lungime totală:333 de metri
Lăţimea pistei de decolare: 72 de metri
Capacitate maximă: 85 de avioane
Echipaj: circa 3.200 de persoane
Încărcătură maximă: aproximativ 100.000 de tone
Sistem de propulsie: două reactoare nucleare care permit navei să funcţioneze 18 ani până la prima realimentare; Patru motoare principale şi patru motoare de propulsie
Viteză: 30 de noduri (1 nod maritim=0,5 m/s).


Coreea de Sud şi Statele Unite vor demara duminică manevre militare navale comune, decise marţi de preşedinţii american, Barack Obama, şi sud-coreean, Lee Myung-Bak.

Cei doi preşedinţi au convenit să efectueze manevre militare "în zilele următoare, pentru a continua cooperarea strânsă în materie de securitate între ţările noastre şi pentru a sublinia forţa alianţei noastre şi angajamentul nostru pentru pace şi securitate în regiune", se arată în comunicatul preşedinţiei americane.