Ştiri pe scurt din businessul internaţional

Autor: Traian Terzianm 25.11.2010

Ford Motor îşi reduce datoriile cu 1,9 miliarde de dolari, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Compania a lansat o ofertă prin care deţinătorii de obligaţiuni în valoare de 2,5 mld. dolari să îşi poată converti titlurile în acţiuni sau cash.

Banca elveţiană UBS a fost dată în judecată şi i se cer daune de 2 miliarde de dolari (1,5 mld. euro), fiind acuzată că a ascuns schema Ponzi pusă la cale de Bernard Madoff, cea mai mare fraudă din istorie, scrie BBC News.

Lansarea modelului 787 Dreamliner al Boeing, ce este ţinut la sol pentru două săptămâni din cauza unui incendiu survenit pe durata unui zbor de test, va fi amânată pentru a şaptea oară scrie Bloomberg.

China a înregistrat o dublare a excedentului de cont curent în trimestrul al treilea faţă de aceeaşi perioadă din 2009, scrie The Wall Street Journal. Surplusul de cont curent a fost de 102,3 miliarde de dolari (76,86 mld. euro) în trimestrul trei, faţă de 72,9 miliarde de dolari (54,77 mld. euro) în trimestrul anterior.

Agenţia de rating Fitch a crescut ratingul Turciei la BBĂ, ca urmare a revenirii economice înregistrate şi îmbunătăţirii situaţiei finanţelor publice, scrie The Wall Street Journal. Reprezentanţii agenţiei afirmă că Turcia se bucură de o revenire economică în formă de V, datorată creşterii interne.

Acţiunile companiilor financiare de stat din India au scăzut abrupt după ce miercuri au fost arestaţi opt oficiali implicaţi în cel de-al treilea mare scandal de corupţie din ultimele luni, scrie The New York Times. Cei opt sunt acuzaţi că au primit mită în valoare de sute de milioane de dolari.