Wikileaks: Ambasada SUA spune că informările trimise Washingtonului sunt concepute în stil direct şi brut

Autor: Mediafax 29.11.2010

Ambasada SUA la Bucureşti a precizat luni la solicitarea Mediafax că informările trimise Washingtonului din alte ţări sunt concepute într-un stil direct şi conţin adesea informaţie în formă brută şi nu au întotdeauna un rol în conturarea deciziilor finale în materie de politici.

"Guvernul SUA redactează şi trimite telegrame, acestea fiind o formă eficientă de comunicare globală. Prin natura lor, informările trimise Washingtonului din alte ţări sunt concepute într-un stil direct şi conţin adesea informaţie în formă brută. Telegramele conţin informaţii preliminare şi sunt adesea incomplete. Nu reprezintă o reflectare a politicilor şi nu au întotdeauna un rol în conturarea deciziilor finale în materie de politici", explică ambasada.

Ambasada americană precizează, de asemenea, că Guvernul SUA consideră securitatea foarte importantă, motiv pentru care informaţiile comunicate sunt adesea secrete. Citiţi mai mult despre informările trimise Washingtonului de către ambasada SUA pe www.mediafax.ro