Şeful Roland Berger România, promovat la nivel regional

Autor: Adelina Mihai 29.11.2010

Codruţ Pascu, 35 de ani, care a ocupat timp de cinci ani poziţia de Managing Partner al reprezentanţei locale a firmei de consultanţă strategică Roland Berger Strategy Consultants, a fost promovat în funcţia de membru al comitetului de conducere al regiunii Europa Centrală şi de Est, fiind responsabil de conducerea operaţiunilor companiei din România, Turcia şi Bulgaria.

Roland Berger Strategy Consultants a avut anul trecut o cifră de afaceri de 3,8 milioane de euro şi un profit net de 110.000 euro, cu un efectiv de 34 de angajaţi, potrivit datelor publicate pe site-ul ministerului de Finanţe.

Absolvent al Facultăţii de Administrare a Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice, Pascu a urmat cursurile unui MBA la şcoala franceză INSEAD, una din cele mai bune şcoli de afaceri din lume.

El are o experienţă de peste 13 ani în birourile Roland Berger din Bucureşti şi Londra, fiind specializat în domenii precum strategii de creştere sau strategii de marketing şi preţ.

Biroul de la Bucureşti a fost deschis în 1992 de un consultant german, Eugene von Keller, căruia i-a urmat Hermann Korte şi apoi Anca Ioan, care în 2005 a plecat la conducerea Ţiriac Holdings.

Printre competitorii companiei germane se află diviziile de consultanţă ale PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Ernst & Young sau KPMG.

Recent, Martin Plendl, şeful diviziei germane a Deloitte, una din cele mai mari firme de audit şi consultanţă din lume, a declarat că firma s-ar afla în discuţii pentru preluarea Roland Berger Strategy Consultants.

Reprezentanţii Roland Berger au spus însă că îşi vor menţine statutul actual şi vor continua extinderea.