Fondul Proprietatea va ataca în justiţie decizia Romgaz de a dona 400 mil. lei la bugetul de stat

Autor: Roxana Pricop 01.12.2010

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a anunţat că Fondul va ataca în justiţie decizia Romgaz de a dona 400 de milioane de lei la bugetul de stat.

În urma Adunării Generale a Acţionarilor Romgaz din 30 noiembrie, Ministerul Economiei, principalul acţionar al companiei cu 85% din acţiuni, a votat în favoarea donaţiei de 400 de milioane de lei către bugetul statului. În calitate de acţionar minoritar cu 15% din acţiuni, Fondul a votat împotriva acestei rezoluţii, exprimându-şi în mai multe rânduri temerile privind consecinţele unei astfel de măsuri.

"Credem că o asemenea decizie arbitrară şi nedreaptă în numele unei companii de stat va fi în detrimentul Romgaz, al acţionarilor minoritari dar şi al mediului de afaceri din România. Capacitatea guvernului de a impune astfel de decizii asupra unor companii va trimite un mesaj îngrijorător investitorilor internaţionali şi va afecta reputaţia pieţei de capital din România", a spus Mark Mobius, preşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group.