Ghilotina concedierilor slăbeşte în 2011: doar 17% dintre angajatorii români ar putea face disponibilizări

Autor: Mediafax 07.12.2010

Piaţa muncii va continua să întâmpine dificultăţi şi în primul trimestru din 2011, când 17% dintre angajatorii români şi-ar putea reduce numărul salariaţilor, în timp ce doar 15% ar putea face noi angajări, potrivit unui studiu realizat de firma de recrutare Manpower, scrie Mediafax.

Astfel, perspectivele de angajare sunt în scădere cu două puncte procentuale comparativ cu trimestrul anterior, însă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut prezintă o creştere de 9 puncte procentuale, potrivit Studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă, lansat de către Manpower România.

"Un semnal vizibil privind stabilizarea pieţei muncii este dat de faptul că 62% dintre angajatori afirmă că vor să-şi păstreze personalul actual, iar 15% manifestă intenţii de angajare. Cu toate acestea, dată fiind şi stagnarea activităţii din perioada Sărbătorilor de iarnă, un procent mai mare de angajatori (17%) dau semne că îşi vor reduce personalul pe parcursul trimestrului următor", a declarat într-un comunicat coordonatorul de marketing şi comunicare al Manpower România, Eliza Nechifor.Citiţi mai mult despre disponibilizările din primele luni din 2011 pe www.mediafax.ro