Complexul de birouri City Gate, evaluat la 171 milioane euro, cu 50 mil. euro peste investiţie

Autor: Mediafax 07.12.2010

Valoarea de piaţă a complexului de birouri City Gate din Bucureşti, dezvoltat de Globe Trade Centers (GTC), este de 171 milioane de euro, în condiţiile în care compania a investit 121,6 milioane de euro pentru construcţie şi terenul aferent celor două imobile din Piaţa Presei din Bucureşti. Evaluarea aparţine GTC şi a fost inclusă într-o prezentare a companiei pentru investitori.

Complexul, cu o suprafaţă închiriabilă de 46.000 de metri pătraţi, a fost finalizat la sfârşitul anului trecut şi are, potrivit GTC, un grad de ocupare de 90%. Valoarea medie a chiriei este de 21,4 euro/mp/lună, ceea ce înseamnă venituri anuale din închirierea celor două clădiri de circa 12 milioane de euro. La sfârşitul primului semestru randamentul proprietăţii era estimat la 7,1%. GTC a obţinut în acest an un credit de 80 milioane euro de la un consorţiu de bănci format din Alpha Bank Group, Bank of Cyprus şi Eurobank EFG Group pentru refinanţarea complexului de birouri.

City Gate este dezvoltat în parteneriat de GTC (59%) şi Blue House Capital (41%) şi include spaţii de retail la parter, două turnuri de 18 etaje, trei niveluri de parcare subterană cu peste 1.000 de locuri de parcare. Printre cei mai importanţi chiriaşi se numără Microsoft, Millennium Bank, Romtelecom, Hoffmann-La Roche, Rompetrol şi AutoItalia.