iPad 2 va avea două camere foto-video

Autor: Radu Racu 10.12.2010

Noile contracte semnate de producătorul de electronice Apple cu furnizorii de componente indică apariţia unui nou model de iPad, au declarat surse apropiate negocierilor, una dintre ele precizând că noua versiune a tabletei PC va avea două camere foto-video montate pe ambele părţi ale dispozitivului, scrie Reuters.

Gadgetul lansat anul acesta de Apple a cunoscut o explozie de popularitate, cu milioane de exemplare vândute în întreaga lume. Modelul a fost criticat însă pentru lacune de conectivitate tradiţionale, cum ar fi camere web sau conexiuni USB.

Producătorul de ecrane tactile Wintek Corp şi producătorul de baterii Simplo Technology sunt printre furnizorii de componente pentru iPad-uri, au spus patru surse apropiate negocierilor. Două dintre ele au spus că furnizorii se pregtesc să majoreze producţia pentru piesele disponibile pe iPad, iar celelalte două au precizat că majorarea producţiei se face datorită noii generaţii de iPad-uri. Una din surse a menţionat totodată că noul model va avea două camere web, va fi mai subţire şi mai uşor.

Alte două surse au declarat pentru Reuters că producătorii de camere web Genius şi Largan vor începe colaborarea cu Apple, însă nu au fost în măsură să ofere detalii legate de dispozitivul pe care vor fi folosite componentele livrate.