"BlackBerry românesc" - Braşovenii de la Allview scot primul lor mobil cu 3G şi WiFi -galerie FOTO

Autor: Adrian Seceleanu 13.12.2010

Visual Fan, companie braşoveană care comercializează sub brandul propriu Allview diverse produse electronice, a anunţat disponibilitatea primului telefon mobil propriu care se poate conecta la reţele mobile 3G şi la reţele Wi-Fi - proiect anunţat de companie la începutul acestui an. Telefonul, care se aseamănă cu un Blackberry, poate funcţiona simultan cu două cartele sim, şi costă aproximativ 519 lei, potrivit reprezentanţilor companiei.

Telefonul, denumit Allview Q1 G3T, permite recepţionare de mesaje e-mail printr-o aplicaţie care, potriv companiei, permite redicerea volumului de date transferat pe mobil. "Prin descărcarea şi instalarea pe telefon a aplicaţiei gratuite Mobiquus din magazinul Allview de aplicaţii funcţia de PushMail va fi îmbunătăţită. Aplicaţia de PushMail permite primirea automată pe telefon a mesajelor din contul de email de la seviciu şi din conturile personale precum Gmail, Hotmail sau Yahoo. (…) prin PushMail Mobiquus, traficul de date şi implicit costurile conexiunii sunt reduse prin funcţia de comprimare a fişierelor".

Mobilul permite deschiderea ataşamentelor .pdf, .zip şi .rar, documentelor de tip imagine sau video şi tuturor fişierelor din suita Office, inclusiv Microsoft Office 2007.

Compania urmează să lanseze pe piaţă şi o tabletă cu sistemul de operare Google Android.