Moody's pune sub supraveghere Spania, din cauza temerilor legate de finanţare şi sectorul bancar

Autor: Marius Oncu - Mediafax 15.12.2010

Agenţia de evaluare financiară Moody's a anunţat, miercuri, că a pus sub supraveghere ratingul Spaniei, pentru o posibilă revizuire în scădere, din cauza necesarului ridicat de finanţare şi a îndoielilor legate de sectorul bancar, transmite Reuters.

Spania s-a aflat în ultima perioadă în atenţia pieţelor internaţionale, după ce Irlanda a fost nevoită să recurgă la un pachet de ajutor extern în valoare de 85 de miliarde de euro în noiembrie, ca urmare a unor temeri similare, legate de sectoarele imobiliar şi bancar, potrivit Mediafax Business.

"Moody's nu consideră că solvabilitatea Spaniei este ameninţată şi în presupunerile luate în calcul nu include şi posibilitatea ca guvernul de la Madrid să fie nevoit să apeleze la sprijinul programului de stabilizare financiară înfiinţat la nivelul Uniunii Europene. Totuşi, necesarul ridicat de finanţare al ţării, atât pentru guvern cât şi pentru autorităţile regionale şi bănci fac Spania vulnerabilă la la noi episoade de dificultăţi în finanţare", a afirmat Kathrin Muehlbronner, analist la Moody's.