Orange lansează propria tabletă cu Android

Autor: Adrian Seceleanu 16.12.2010

Orange, liderul pieţei locale telecom, a lansat astăzi prima tabletă PC sub marcă proprie, care are un ecran tactil de 7 inchi şi este disponibilă cu servicii de internet mobil la preţuri pornind de la 99 de euro. Gadgetul este disponibil la 99 de euro cu un abonament lunar de 35 de euro în timp ce fără abonament la internet mobil preţul tabletei urcă la 373 de euro. Tableta poate fi utilizată şi pentru sms-uri şi pentru apeluri de voce.

Tableta are o greutate de 500 de grame, ecran capacitiv de 7 inchi cu o rezoluţie de 800x480 pixeli, spaţiu de stocare de 8 GB, plus un slot de card microSD, şi memorie de 512 MB RAM. Echipamentul are două camere foto, una cu rezoluţie de 2 megapixeli şi una cu o rezoluţie de 1,3 megapixeli şi poate funcţiona până la 3,5 ore în mod de redare video. Tableta Orange are un procesor Qualcomm Snapdragon cu o viteză de 1 GHz. Noua tabletă poate fi folosită şi ca ramă foto digitală, ceas de birou sau ecran pentru vizionarea filmelor HD. Orange Tablet este ergonomică datorită suportului mobil de susţinere, fără a fi necesar un accesoriu suplimentar. Tableta este compatibilă cu MP3, PCM, AMR, AAC, codecuri precum H.264, MPEG4. România este prima ţară din grupul France Telecom care lansează o tabletă sub brandul Orange, a declarat Tudor Juravlea, Product Manager al Orange România.

Compania susţine că vânzările celeilalte tablete aflate în oferta companiei, Samsung Galaxy Tab, au fost "peste aşteptări", iar operatorul va aduce noi echipamente de acest tip. Potrivit unor surse de pe piaţă, eMag, cel mai mare retailer online, a vândut circa 3.000 de tablete Apple în acest an.