Romtelecom face o ofertă de 6 milioane de euro pentru preluarea BOOM TV

Ziarul Financiar 17.12.2010

Compania Romtelecom a făcut o ofertă de "maximum" 6 milioane de euro pentru preluarea operatorului DTH Boom TV, potrivit unor documente obtinute de incont.ro.

Oferta vine însă cu condiţii. Astfel, preluarea nu va putea fi perfectată dacă numărul abonaţilor Boom scade sub 65.000 până la mijlocul anului viitor.

Oferta a fost confirmată şi de reprezentatul Casei de Insolvenţă Transilvania, Andrei Cioncă, cel care se ocupa de reorganizarea Boom TV.

DTH Television Grup (DTH), operatorul platformei de televiziune prin satelit Boom TV, a intrat în procedură de insolvenţă în mai 2010 pentru a se proteja în vederea redresării economice a societăţii.

Companiile Eurosport, Romenergo, Grecos Energy si Eurocom, plus UniCredit Tiriac Bank care a acordat companiei doua credite in valoare de 18,5 mil. euro au cerut insolventa Boom. Compania avea la 31 decembrie 2008 datorii totale de 74 mil. euro, dupa ce in 2008 compania inregistrase pierderi de 33,7 mil. euro la venituri de 17,7 mil. euro Cu aproximativ 130.000 de clienti, DTH se confrunta cu o concurenta dura din partea RCS&RDS si Romtelecom, care au impreuna aproape 2 milioane de clienti pe satelit.

Citiţi mai multe pe www.incont.ro.