Bucureştenii cu maşini puternice şi trei case vor plăti impozite duble

Ziarul Financiar 18.12.2010

În 2011, bucureştenii cu mai multe case vor plăti impozite majorate cu până la 300%, iar pentru maşinile puternice acestea se vor dubla. Impozite înjumătăţite vor plăti posesorii de automobile electrice sau hibride.

Decizia a fost luată vineri, de consilierii generali ai Capitalei, pentru încurajarea circulaţiei cu vehicule cât mai puţin poluante. În Capitală circulă 460 de autoturisme hibrid sau electrice dintr-un total estimat la 1,8 milioane de maşini. Taxele şi impozitele rămân neschimbate pentru bucureştenii care au doar o singură casă şi deţin un automobil cu o capacitate a motorului de până în 2.000 de centimetri cubi. Nu se vor majora nici taxele pentru parcările de reşedinţă şi nici impozitul pentru terenuri.

Bucureştenii care deţin în proprietate două case vor plăti un impozit majorat cu 65% faţă de cel datorat pentru o singură proprietate. În 2010, această categorie de bucureşteni a plătit pentru a doua locuinţă un impozit majorat cu 15%. Pentru a treia proprietate, impozitul se va mări cu 150% faţă de cel plătit pentru o singură proprietate, ceea ce înseamnă o majorare de 50% faţă de cel plătit în 2010.

Cei care deţin în proprietate patru sau mai multe locuinţe vor plăti un impozit majorat cu 300 la sută faţă de cel plătit pentru o singură casă. Aflaţi mai multe despre taxele ce vor trebui plătite de bucureşteni pe www.gandul.info.