Ştiri pe scurt din businessul internaţional

Autor: Catalina Apostoiu 23.12.2010

Activitatea de pe piaţa de fuziuni şi achiziţii s-a aflat în creştere în 2010, pentru primul an după 2007. Datele Reuters indică o creştere cu aproape o cincime a tranzacţiilor, până la 2.250 miliarde de dolari la nivel mondial.

Preţul cepei pe pieţele din India a înregistrat o dublare de la 35 de rupii (0,78 dolari) pe kg la 80 de rupii în numai câteva zile, spre nemulţumirea consumatorilor confruntaţi deja cu o creştere a preţurilor la alimente şi carburanţi, scrie Financial Times.

Economia americană a înregistrat un ritm anual de creştere de 2,6% în trimestrul al treilea, uşor mai accelerat decât estimarea iniţială de 2,5%, potrivit BBC News. Separat, datele au indicat o continuare a redresării vânzărilor de locuinţe.

Parlamentul grec a adoptat bugetul pe anul viitor, incluzând măsuri drastice de austeritate, scrie BBC News. Bugetul impune noi reduceri de cheltuieli şi majorări de taxe, conform cerinţelor UE şi FMI.

Oraşul Beijing, cu cel mai aglomerat trafic din lume, a introdus o serie de măsuri printre care cea conform căreia autoturismele care nu sunt înregistrate în oraş trebuie să solicite un permis de intrare în capitala chineză, scrie Bloomberg.