Nu ştiu cum va fi în 2011, dar sper, voi cititori ai ZF, să aveţi energia să o luaţi de la capăt

Autor: Cristian Hostiuc 23.12.2010

Nu ştiu cum va fi păstrat în memorie 2010, dar sigur pentru voi, cititorii Ziarului Financiar, fie că sunteţi directori de mari şi mici companii, bancheri, antreprenori, brokeri, dealeri, angajaţi, acţionari sau investitori, a fost un an cumplit.

A fost un an teribil de greu pentru afaceri şi pentru economie. A fost un an al unei lupte pentru cash, pentru supravieţuire cu cât mai puţine pagube, al bătăliei cu bancherii pentru reeşalonarea sau extinderea liniilor de credit, un an al uşilor trântite în nas şi al ameninţărilor din toate părţile. Dar a fost un an al dorinţei de a rămâne în piaţă chiar şi cu preţul insolvenţei şi a nu se pierde ce aţi clădit în ani.

Sunt prea puţini cei care pot spune că au câştigat fără pierderi. Oricum voi toţi cei care sunteţi în business şi vă luptaţi zi de zi pentru afacerea voastră, compania voastră, produsul vostru sunteţi câştigători ai acestui an teribil. Noi avem despre ce scrie pentru că voi existaţi.

Nu ştiu cum va fi în 2011, dar sper, voi cititori ai ZF, să aveţi energia să o luaţi de la capăt, să împingeţi lucrurile înainte şi să credeţi în ceea ce faceţi. Amintiţi-vă cum a fost atunci când aţi decis să intraţi în business pe cont propriu sau să vă angajaţi într-o companie care tocmai se năştea. Sau amintiţi-vă de anii 1998-1999 când se părea că vom fi prizonierii unei alte crize, iar NATO şi Uniunea Europeană păreau un vis mult prea îndepărtat. Fatalmente, atunci credeam că am căzut din nou de partea greşită a istoriei.

Acum, după 28 de luni de scădere economică, de tăieri continue de costuri, de reduceri lunare de personal, trebuie să sperăm că anul viitor va răsări din nou soarele. Trebuie să credeţi acest lucru şi să investiţi pentru viitor.

Să aveţi un an bun! Sărbători Fericite şi La mulţi ani!

Ne revedem cu ediţia print luni, 3 ianuarie, dar online pe www.zf.ro vom fi non-stop.

Cristian Hostiuc, directorul editorial al ZF