Rompetrol discută cu Total realizarea unei investiţii de 25 mil. $ într-un depozit

Autor: Roxana Petrescu 27.12.2010

Grupul petrolier Rompetrol poartă discuţii cu gigantul francez Total în vederea realizării unui depozit de produse petroliere în localitatea Port la Nouvelle în valoare de 25 de milioane de dolari.

Rompetrol deţine în Franţa două depozite petroliere, pe unul fiind obligat să-l închidă până în 2012 din cauza faptului că acesta este localizat în interiorul oraşului Port la Nouvelle.

"Port la Nouvelle este o prioritate pe care o avem pentru piaţa din Franţa şi ne va costa circa 25 de milioane de dolari. Problema cu acest depozit este faptul că se află în interiorul oraşului. Discutăm în acest moment cu cei de la Total în vederea realizării acestei investiţii împreună", a declarat Saduokhas Meraliyev, CEO al grupului Rompetrol.

Dincolo de acest proiect, Rompetrol mai are şi alte planuri legate de piaţa franceză.

"Practic, dacă adunăm toate aceste cifre, avem o investiţie de 25 de milioane de dolari în noul depozit din Port la Nouvelle, 3 staţii în care vom investi 10 milioane de euro, între 1 şi 3 milioane de euro anual pentru dezvoltarea reţelei de parteneri. În plus vom vinde anumite active, aşa cum este terenul pe care este amplasat depozitul. Fiind în centrul oraşului şi având dimensiuni mari, cred că vom obţine un preţ bun", a mai precizat şeful Rompetrol.