ITM: Gestul lui Adrian Sobaru a fost o acţiune voită, ar putea să nu fie accident de muncă

Autor: Mediafax 29.12.2010

O comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai TVR şi ai Camerei Deputaţilor, efectuează cercetarea în cazul Adrian Sobaru, însă incidentul ar putea să nu intre în categoria accidentelor de muncă, deoarece a fost o acţiune voită, a declarat miercuri, directorul ITM Bucureşti, Constantin Bujor, citat de Mediafax.

Directorul general de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a precizat că din comisia care cercetează incidental de la Palatul Parlamentului fac parte reprezentanţi ai TVR, angajatorul lui Adrian Sobaru, şi ai Camerei Deputaţilor, locul unde s-a produs incidentul.

"ITM, potrivit Legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, doar va aviza dosarul de cercetare întocmit de comisia mixtă", a declarat Constantin Bujor.

El a precizat că, potrivit legii, ancheta ar trebui finalizată în zece zile lucrătoare, existând însă şi posibilitatea de prelungire, mai ales că în cazul de faţă este necesară o declaraţie scrisă din partea lui Adrian Sobaru iar acesta este în imposibilitatea de a scrie. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.