Locuitorii Beijingului şi-au petrecut prima zi a anului făcând cereri pentru înmatricularea maşinilor. Peste 53.000 de cereri într-o singură zi

Autor: Adrian Voicu 02.01.2011

Locuitorii Beijingului, oraşul cu cu cel mai groaznic trafic auto din lume, au stat ieri la coadă pentru a face cereri de înmatriculare pentru maşini.

Aglomeraţia de la birourile de înmatriculare vine după ce oficialităţile au stabilit o cotă de maxim 20.000 de înmatriculări pe lună în speranţa că va reuşi astfel să facă faţă traficului auto în creştere explozivă. În prima zi a anului s-a înregistrat un număr de 53.549 de cereri de înmatriculare.

China a depăşit anul trecut SUA, devenind cea mai mare piaţă auto din lume. Comisia municipală de transport din Beijing a deschis un site internet ieri pentru a primi cererile de înmatriculare venite din partea locuitorilor care doresc să îşi cumpere o maşină. Cei care nu deţin conexiuni internet vor putea depune cererile începând cu 4 ianuarie.

Numerele de înmatriculare, care nu pot fi transferate altor persoane, vor fi oferite în urma unei loterii ce se va desfăşura în a 26-a zi a fiecărei luni.

Un număr record de 30.000 de autovehicule au fost înmatriculate în Beijing, în a doua săptămână a lunii decembrie, numărul total de maşini din Beijing ridicându-se astfel la 4,76 milioane.