Gătej a plecat din funcţia de consilier prezidenţial

Autor: Gabriel Pecheanu 02.01.2011

Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej (desen) a demisionat din funcţie la sfârşitul săptămânii trecut, susţinând că discuţiile privind semnarea unui angajament cu securitatea înainte de '89 au generat un mod de abordare publică speculativ şi denigrator care i-a adus importante prejudicii atât ei, cât şi familiei sale, deşi decizia CNSAS a fost foarte clară privind necolaborarea sa cu Securitatea.

"Decizia foarte clară a CNSAS de necolaborare a mea cu Securitatea a generat un mod de abordare publică speculativ şi denigrator care a adus importante prejudicii atât mie, cât şi familiei mele. În contextul recentelor atacuri nejustificate la adresa mea, am decis să părăsesc funcţia pe care o deţin. Îmi voi dedica resursele de competenţă mediului privat economic, acolo unde performanţa şi valoarea unui profesionist primează", susţine Alexandrina Gătej.

Ea precizează că s-a întors în ţară cu o carieră în mediul economic privat ale cărei rezultate şi competenţe au fost pe deplin apreciate şi răsplătite în ultimii 15 ani.

Consilierul prezidenţial Alexandra Gătej a fost recrutată de Securitate în septembrie 1989 pentru eventuale misiuni de contrainformaţii în sectoarele economice, însă nu a dat nicio informare ofiţerilor, astfel că CNSAS a decis că nu poate fi considerată colaborator.