Cine sunt românii care blochează benzinăriile

Autor: Gândul 03.01.2011

Sunt tineri, le plac maşinile, dar nu şi preţul benzinei. Cine sunt oamenii care iau producătorii de combustibil la bani mărunţi, blocând benzinăriile, scrie Gândul.

Ideea de a boicota benzinăriile a apărut încă din luna octombrie 2010. Atunci, mesaje cu sursă neidentificată s-au răspândit prin e-mailuri, Yahoo Messenger, forumuri sau reţele de socializare, destinatarii fiind rugaţi să nu alimenteze cu benzină în perioada 27 - 29 octombrie în semn de protest faţă de costurile ridicate ale carburanţilor. Autorii mesajelor afirmau că este "o bătaie de joc" faptul că preţurile la benzină şi motorină au rămas neschimbate în România, deşi preţul barilului de petrol a scăzut semnificativ în toată lumea.

Boicotul a început să fie pus în practică în forma "banilor mărunţi" în ultima săptămână a anului 2010, când acţiuni similare au fost organizate în mai multe rânduri în Bucureşti, dar şi în Ploieşti, Iaşi, Târgu Jiu, Baia Mare sau Mediaş. Protestatarii se înţeleg cel mai frecvent prin intermediul forumurilor auto. Citiţi un reportaj despre românii care blochează benzinăriile pe www.gandul.info