Cât costă apartamentele din Capitală la începutul anului

Autor: Cristi Moga 03.01.2011

Apartamentele vechi cu trei camere, confort 1, din Bucureşti au preţuri pornind de la circa 50.000 de euro în cartiere precum Rahova şi ajung la 70.000 de euro în Dristor, zonă mai bine cotată, cu acces la metrou, potrivit datelor de pe site-ul anuntul.ro.

Comparativ cu începutul anului trecut, preţurile au scăzut cu valori cuprinse între 10% şi 20%, reduceri mai mari înregistrând apartamentele din Militari, spre exemplu, în timp ce în zona Camil Ressu proprietarii au ţinut mai mult de preţ. Consultanţii spun că preţurile pot înregistra şi în acest an noi scăderi, dar nu la valori semnificative, în condiţiile în care stocul de apartamente ieftine de pe piaţă este destul de redus, iar numărul celor dispuşi să plătească în jur de 50.000-60.000 de euro pe apartamente este destul de ridicat.
Interesul a început să crească datorită faptului că banii cu care la începutul lui 2008, înainte de criză, putea fi cumpărată în Bucureşti doar o garsonieră pot fi folosiţi acum pentru achiziţia unui apartament cu trei camere.