Korodi: Declaraţiile ministrului ungar, redate greşit, Ungaria susţine aderarea la Schengen la termen

Autor: Mediafax 06.01.2011

Preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat, pentru Mediafax că afirmaţiile ministrului ungar de Interne au fost "redate greşit", precizând că partea ungară s-a angajat să susţină intrarea României în Schengen la termenul stabilit, în martie 2011.

"Ministrul maghiar de Interne a dat o declaraţie presei şi, întrebat ce se va întâmpla cu aderarea României şi Bulgariei la Schengen, a prezentat mai multe variante. Ministrul maghiar nu a spus, în niciun caz, că România şi Bulgaria nu vor adera, ci a prezentat mai multe scenarii", a spus Korodi.

El a adăugat că declaraţiile oficialului ungar s-au referit la aderarea României şi Bulgariei în funcţie de concluziile viitorului raport legat de condiţionalităţile pe Schengen.

Korodi a mai declarat că oficiali de la Budapesta i-au confirmat, în discuţii purtate joi dimineaţă, interesul Ungariei pentru sprijinirea României şi Bulgariei în aderarea la spaţiul Schengen în martie 2011. Citiţi mai mult despre aderarea României la spaţiul Schengen pe www.mediafax.ro