Cea mai mare licitaţie din istoria României: 3 mld de euro pentru drumuri

Autor: Popescu Emil 07.01.2011




Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va organiza o licitaţie estimată la 13,87 miliarde lei (3,2 miliarde euro) pentru Programul de Dezvoltare a Infrastructurii, vizând printre altele construcţia a 10.000 km drumuri şi a sistemelor de canalizare şi alimentare cu apă a localităţilor, informează Mediafax Business. Aceasta este cea mai mare licitaţie organizată de autorităţi, în condiţiile în care valoarea totală a licitaţiilor organizate pe portalul e-licitaţie este de circa 15 miliarde de euro pe an.

Procedurile de adjudecare vor începe la 1 februarie, potrivit unui anunţ al instituţiei publicat pe SEAP.

Lucrările vizează 10.000 km drumuri judeţene şi de interes local, modernizarea satului românesc şi realizarea unui sistem de canalizare, epurare a apelor uzate şi alimentarea cu apă a localităţilor.

În ceea ce priveşte principalele condiţii financiare şi modalităţi de plată, instituţia notează creditele bancare cu garanţie de stat, sume alocate anual cu această destinaţie din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul MDRT, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite.

Guvernul a aprobat, în noiembrie, o ordonanţă de urgenţă pentru realizarea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, care se va derula în perioada 2011 - 2020 şi va fi gestionat de ministerele Dezvoltării şi Mediului.

Componenta gestionată de Ministerul Dezvoltării este infrastructura în domeniul dezvoltării regionale, cu subprogramele 10.000 km drumuri judeţene şi de interes local, modernizarea satului românesc, respectiv sistem de canalizare şi epurare a apelor uzate şi alimentare cu apă a localităţilor. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.