Update: RCS&RDS se războieşte cu HBO doar în Cehia. În România contractul s-a prelungit cu 2 ani

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 11.01.2011

Compania românească RCS&RDS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii TV din Europa Centrală şi de Est, nu va mai difuza în Cehia posturile HBO, HBO2, HBO Comedy şi Cinemax din cauza "condiţiilor financiare inacceptabile" impuse pentru retransmisie, scrie publicaţia britanică Broadband TV News, citând un anunţ al operatorului.

"Condiţiile financiare inacceptabile ale HBO ar afecta societatea noastră şi în special pe voi, clienţii noştri, printr-o creştere inacceptabilă a tarifelor retail", potrivit anunţului RCS&RDS.

Compania românească avea la începutul anului 2010 un număr de 250.000 de clienţi pentru serviciile de televiziune prin satelit, furnizate sub brandul Digi.

Disputa cu RCS&RDS din Cehia nu are însă niciun impact în difuzarea aceloraşi posturi pe piaţa din România, au precizat pentru ZF reprezentanţii RCS&RDS. "În România contractul cu HBO a fost prelungit pentru următorii doi ani", au spus reprezentanţii operatorului.

RCS&RDS este cel mai mare furnizor de servicii TV din România, cu aproximativ 2,7 milioane de clienţi la începutul anului 2010. Compania nu a mai oferit detalii privind evoluţia numărului de clienţi pe parcursul anului precedent.

Acţionarul majoritar al RCS&RDS este omul de afaceri orădean Zoltan Teszari.