Romtelecom va concedia în acest an între 1.000 şi 1.400 de angajaţi

Autor: Adrian Seceleanu 12.01.2011

Romtelecom, cel mai mare operator local de telefonie fixă, va concedia în acest an între 1.000 şi 1.400 de salariaţi, ca parte a programului prin care compania încearcă să-şi adapteze operaţiunile la condiţiile dificile de pe piaţă, a anunţat operatorul. Compania avea la finele lunii septembrie a anului trecut 9.192 de angajaţi. Romtelecom şi-a redus şi anul trecut numărul de oameni cu aproximativ 1.000 de persoane, cea mai mare reducere fiind realizată prin externalizarea către Ericsson a unui număr de aproximativ 600 de oameni.

"Operăm pe o piaţă extrem de competitivă, cu unele dintre cele mai mici preţuri din Europa pentru serviciile de comunicaţii, şi trebuie să fim capabili să ne îmbunătăţim performanţele la nivel intern, capacitatea noastră de a oferi mai mult cu mai puţine resurse. Trebuie să susţinem transformarea şi schimbarea continuă a companiei - este singura modalitate prin care putem să fim în continuare competitivi pe piaţa românească," a declarat Yorgos Ioannidis, Directorul General al Romtelecom.

Romtelecom, singura mare companie telecom locală ai căror angajaţi sunt organizaţi în sindicate, va negocia condiţiile în care vor fi realizate concedierile. Angajaţii vor primii salarii compensatorii în funcţie de vechimea în cadrul companiei. Sumele plătite la concediere pot ajunge şi la 14.000 de euro, potrivit companiei, care se aşteaptă să realizeze reducerea de personal în trei valuri.

Romtelecom se confruntă cu o concurenţă dramatică cu companii ca RCS&RDS şi UPC. Compania controlată de grupul elen OTE şi de nemţii de la Deutsche Telekom este numărul unu pe telefonie fixă - un business în scădere, numărul doi pe net fix şi al treilea jucător pe piaţa TV.